Måste jag mobilanpassa min hemsida?

Vad betyder det att din hemsida är mobilanpassad, och varför ska den vara det?

Det betyder att när din sida är mobilanpassad/ responsiv visas den upp olika beroende på vilken typ av skärm som sidan öppnas på. Alltså att sidan visas upp på bästa möjliga vis på en dator, på en mobiltelefon, på en surfplatta där skärmstorlekarna varierar.

Designen på sidan ändras, storlek på bilder ändras, menyer ser annorlunda ut etc etc beroende på skärmstorleken.

Klicka på länken och testa om din sida är mobilanpassad:
https://search.google.com/test/mobile-friendly

Detta görs för att sidans design skall se bra ut på alla tänkbara skärmar. Även att rätt information visas upp tydligast när du öppnar sidan från din mobil eller surfplatta.

Det är också så att när Google rankar sidor som skall visas högst i sökresultaten så spelar det en stor roll om din sida är mobilanpassad/ responsiv.

Om den har möjlighet att visas upp på ett bra sätt på olika skärmar och enheter. Det är helt avgörande för att få en möjlighet att visas högt upp i sökresultaten på Google.

Mobile First

Enligt den senaste statistiken så använder sig i stort sett hela Sveriges befolkning (ålder 12-45år 100%, 46-55år 99%, 56-65år 98%, 66-75år 92% ) sin mobil för att surfa på nätet.

Det gör att din sida måste, för det första kunna hittas när sökningar görs via mobilen och när den hittats behöver den kunna visas upp på ett korrekt och snyggt sätt.

All statistik visar tydligt på att sökningar sker allt mer från mobiltelefoner och surfplattor så för att ditt företag ska hänga med i utvecklingen är det helt nödvändigt med en väl fungerande mobilanpassad/ responsiv hemsida.

Här hittar du lite tips på hur du kan gå tillväga för att mobilanpassa din hemsida.
https://www.privataaffarer.se/articles/2013/03/22/mobilanpassa-din-sajt/
https://www.dagensanalys.se/2015/07/fem-steg-for-att-optimera-din-webbsida-for-googles-mobilanpassning/

Känns det krångligt och svårt så kontakta oss på snillrik.se så fixar vi till det.

Fyll i kontaktformuläret nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi svarar alltid inom 24 timmar.