Säkerhet i Wordpress

Säkerhet

Wordpress är säkert, och osäkert

Wordpress är open source och uppdateras kontinuerligt. Om det dyker upp buggar, känsligheter och säkerhetsluckor så täpps dessa till så fort det är möjligt. Eftersom det är så många som använder Wordpress så får utvecklarna snabbt reda på om det är problem och åtgärdad dessa. Det låter ju supersäkert kanske du tänker, och det stämmer det är det, men myntets andra sida är att eftersom det är så många som använder det är det många som vill kunna hitta säkerhetsluckor och utnyttja dem till allt från bus till bedrägerier.

Men hur ska skydda sig då?

Det absolut viktigaste är att hålla Wordpress uppdaterat och att se till att alla plugins också är det. Det kommer hela tiden uppdateringar och det är ofta relaterat till säkerhet så att hålla sin webbplats uppdaterad är A och O.

Det finns diverse plugins för att säkra upp sin sida, det är inte bara bra för att stoppa intrång, det är också bra för att kunna se OM man fått ovälkomna besökare på sin sida. Vi har vid ett flertal tillfällen fått rensa upp siter som varit infekterade eller hackade under lång tid och beroende på vad som hänt kan det vara mycket som hänt under den tiden.

Några snabba tips som gör din site säkrare

Stulna lösenord
Ett av de vanligaste sätten som de tar sig in på är att använda stulna lösenord, speciellt om det är någon de vet administrerar sidan, så använd inte samma lösenord överallt.

Använd ditt adminkonto så lite som möjligt
Skapa ett redaktörskonto eller författarkonto för att skriva inlägg, ändra i sidor och så, vanliga varje dag saker, använd bara adminkontot när det behövs.

Backup
Se till att din sida har backup. Det finns bra plugins för att automatisk skapa backuper, de kan dessutom vara kopplade externt till Dropbox, Amazon, Google etc. så om hela siten försvinner så har man backuperna i tryggt förvar.

Behöver du hjälp att göra din Wordpressida säkrare så kan vi hjälpa dig både med akuta problem och vi har även tjänster som tar hand om löpande uppdateringar och backup.

Fyll i kontaktformuläret nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi svarar alltid inom 24 timmar.