Snillrik Settings – WordPress plugin

En uppsättning inställningar som oftast görs med filter eller hooks

Snillrik Settings dök upp som idé när jag insåg att jag ofta gjorde samma inställningar med hjälp av lite trix och kodsnuttar i functions.php. Till exempel vill man ofta stänga av kommentarer, admin-baren i frontend, Gutenberg och XMLRPC, redirecta login till någon frontend-sida istället för wp-admin. 

Det är lite ständigt under utveckling men finns här på GitHub:

https://github.com/MattiasKallio/snillrik-settings

Finns nu också på WordPress.org, så det är bara att söka under Plugins i admin eller hämta det här:
https://wordpress.org/plugins/snillrik-settings/

Snillrik settings exempel

Snillrik settings är ett sånt där plugin som jag helt enkelt lägger till saker när jag kommer på att jag behöver dem. Så om du har någon idé eller tips, eller om det är någon funktion du skulle vilja ha i pluginet så är det bara hojta till så ska jag försöka lägga till det. 

Det lättaste är att bara söka på det under plugins i admin, eller hämta det här: https://wordpress.org/plugins/snillrik-settings/

Exempel på inställningar

Det dyker upp nya då och då, men tanken är att det inte ska vara så många som möjligt, utan snarare de man använder ofta.
 

Gutenberg, stänger av Gutenberg-editorn och visar den gamla hederliga. Gutenberg har iofs blivit riktigt bra tycker jag personligen, men i vissa fall kan man behöva använda den gamla vanliga.

Comments, stänger av kommentarerna överallt, så det inte syns i varken frontend eller backend.

Emails, skickar alla email, som går via wp_mail(), och skickar dem till admin eller vald adress. Är oftast praktiskt för att inte skicka en massa mail till kunder och prenumeranter när man håller på och utvecklar eller testar något.

Redirect login, skickar folk till vald sida istället för till wp-admin när de loggat in på siten. 

Title on pages, är något jag själv ofta gör, man vill helt enkelt skriva in en egen H1 i content ibland. Så när det finns en H1 i content så skrivs inte den vanliga H1 ut. 

Admin toolbar frontend, är alltså så inte toolbaren visas i frontend. Mest praktiskt om man har många inte-admins som är inloggade. 

XMLRPC, för att stänga av XMLRPC. tänk på att appen och lite andra externa saker använder det. Men om det inte används kan det vara bra att stänga av från säkerhetssynpunkt.