WordPress-Specialist

Nu är jag mest en ren WordPress-specialist, men webbutveckling är något jag arbetat med sedan tidernas begynnelse,förutsatt att man med det menar nångång på 90-talet. 

WordPress-utveckling

En av Snillriks specialiteter är att bygga mer avancerade plugins och system åt andra företag, behöver du en koppling till något API, som medlemsregister, ekonomisystem, försäljningssystem eller liknande så har jag byggt många såna lösningar. Ibland kan en WordPress-konsult behöva en WordPress-specialist helt enkelt.

Jag arbetar främst med WordPress. Tidigare har jag arbetat med många olika system, frameworks och programmeringsspråk och tar fortfarande uppdrag inom dessa, men bygger jag nya system så använder jag WordPress där det är möjligt. WordPress har genom åren växt från att vara ett nyhets / blogg -verktyg till att vara ett fullfjädrat CMS som i de senaste versionerna till och med har ett inbyggt API. 

Teman

Det finns redan 100.000-tals färdiga teman till WordPress, och även om jag ibland bygger egna teman från grunden så är det ganska vanligt att jag använder ett färdigt som grund. Då använder jag oftast ett ganska rent plugin som har de basfunktioner som behövs, att det är responsivt tex. Sen bygger till ett child-tema med de anpassningar och funktioner som behövs för den aktuella siten.

System och API-kopplingar

Jag har byggt hela system i WordPress-miljö som tex. Däckhotell för att hålla reda på stationer, lager, bilar, däck, transporter, status på däck, utskrifter och användar-roller. Jag har också byggt kopplingar till diverse API:er där man hämtar och sparar information. Bland annat koppling mellan Arbetsförmedlingens nya API till WordPress-pluginet WPJobBoard. Jag har också byggt kopplingar mellan WP och olika medlemssytem och register.

Plugins, Shortcodes, Widgets

Plugin är den andra stora grejen med WordPress, precis som teman finns det redan otroligt många plugins och man kan dessutom bygga plugins till plugins. Shortcodes och widgets är till för att bygga upp sin sida och kunna göra moduler för att återanvända på flera ställen.

Finns det inte de plugins, shortcodes eller widgets som behövs är jag mycket bra på att bygga helt egna såna eller bygga ut befintliga plugins med addons, actions och filter.

Allt i WordPress är i princip byggt för att bygga vidare på, det är en stor del av dess styrka. Det finns massor av plugins, shortcodes och widgets.

Kontakta oss

Wordpress-specialist

Några av mina egna gratisplugin

Ibland bygger jag plugins till något speciellt syfte och de blir så pass bra och generella att andra kan ha nytta av dem också. Jag är inte bara WordPress-specialist, jag är en open-source-snubbe också, så jag tycker att man ska dela med sig lite av det man kan dela med sig av.

Snillrik Restaurant är ett plugin för restauranger så de lätt kan göra menyer för sin hemsida. Det är framför allt tänkt för lunchmenyer och “Dagens” där det är samma rätter som byts ofta.

Snillrik Skolmaten.se är för de skolor som använder skolmaten.se för att visa upp sina menyer på lite olika sätt, det här pluginet ger lite shortcodes och widgets för att kunna göra det på ett snyggt sätt.

Cybersoldier har funnits i många olika versioner men tillslut har det nog landat i det här pluginet. Det är alltså ett rap-battle plugin som är galet avancerat. 🙂

Övrig webbutveckling

Förutom rollen WordPress-specialist arbetar vi även med mer ren kodning i PHP, MySQL, Javascript osv, och helst i olika frameworks och bibliotek som Laravel för PHP och jQuery, React och liknande för javascript. Den här typen av projekt är ofta i större och det krävs lite mer förarbete och planering för dessa än för WordPress.

Men kontakta oss så plockar vi fram en lösning för det också.