Hjälp med WordPress

Eftersom WordPress är ganska lätt att arbeta med så är det många som sköter sin site själva, men ibland kan det behövas lite hjälp av någon som kan mer.

Ibland behöver man hjälp med WordPress av en riktig Webbnerd

Vi har redan kunder som vi sköter support åt, det är oftast kunder vi byggt sidan åt, som vi redan har en längre relation med och är deras “go to webbnerd”, men eftersom det finns många där ute som bara behöver hjälp någon enstaka gång eller kanske behöver få en liten genomgång av siten och hur saker funkar så gör vi gärna sånt också.

Fördelen med WordPress är att det är oftast byggt på samma sätt, det är samma grund, så om ens WordPress-människa har börjat göra något annat, försvunnit eller man kanske har klickat igång “one click install” på sitt webbhotell så finns det gott om folk som kan WordPress som kan hjälpa till. Vi är sånt folk. 🙂

Har din sida kraschat?

Ibland kan man behöva hjälp med WordPress när man gör uppdateringar eller lägger till något nytt eller gör några ändringar i länk-strukturen eller liknande, så kan sidan krascha. Det är ganska ovanligt och det kan vara rätt knepigt att veta vad det är som är fel. Den berömda “white screen of death” är tex. när man bara får en vit sida helt utan information. 

Då kan du kontakta oss så kommer vi be om login till sidan och antagligen FPV-uppgifter och lite sånt för att kunna felsöka och åtgärda problemet. Det brukar oftast gå ganska fort, vi har så pass lång erfarenhet att vi sett de flesta felen eller liknande fel och vet hur man åtgärdar dem.

Har din sida blivit hackad?

Först lite förmaning, om du inte fått sidan hackad än, det absolut vanligaste sättet en sida blir hackad är att man inte hållit sin site uppdaterad. Läs lite om det här.

Men om du nu redan är där, så kan vi göra sånt åt dig också, det är väldigt mycket en “hur långt är ett snöre”-grej, tyvärr så det går inte riktigt att säga hur lång tid det tar eller vad det kosta i förväg, det kan vara allt från att ändra något i ett par filer till att rensa hela databasen från 1000-tals länkar i befintligt innehåll till någon Viagra-reklam eller liknande. 

Behöver du hjälp att använda WordPress?

Det vanligaste när folk kontaktar oss är att de vill göra något i WordPress men inte riktigt får till det. Det kan vara kolumner, eller bilder och texter som inte hamnar rätt, det kan vara något plugin som är knepigt att få igång, eller någon shortcode som ska in och det “liksom inte händer nåt”. Kanske ska man lägga till något större plugin som WooCommerce eller något medlemsplugin och vill ha hjälp med att lägga till och konfigurera det, eller behöver hjälp med att förstå hur frakten och betalningslösningarna i WooCommerce ska fixas. Då kan vi sånt också. 😉

Vad kostar det här då?

Det är beror rakt av på tiden det tar. Vi tar 995kr (+moms) initialt och 995kr (+moms)/timme om det tar längre än en timme. Där det går brukar vi lämna ett estimat innan vi sätter igång och försöker hålla oss till det. Men det beror väldigt mycket på vad som är fel, hur det ser ut, vad som är gjort tidigare osv. Men behöver du hjälp med WordPress så kontakta oss så löser vi det. 

Hjälp med WordPress

Några av mina egna gratisplugin

Ibland bygger jag plugins till något speciellt syfte och de blir så pass bra och generella att andra kan ha nytta av dem också. Jag är inte bara WordPress-konsult, jag är en open-source-snubbe också, så jag tycker att man ska dela med sig lite av det man kan dela med sig av.

Snillrik Restaurant är ett plugin för restauranger så de lätt kan göra menyer för sin hemsida. Det är framför allt tänkt för lunchmenyer och “Dagens” där det är samma rätter som byts ofta.

Snillrik Skolmaten.se är för de skolor som använder skolmaten.se för att visa upp sina menyer på lite olika sätt, det här pluginet ger lite shortcodes och widgets för att kunna göra det på ett snyggt sätt.

Cybersoldier har funnits i många olika versioner men tillslut har det nog landat i det här pluginet. Det är alltså ett rap-battle plugin som är galet avancerat. 🙂