WEBBDESIGN

Webbdesign är mer än att något bara ska se “snyggt ut” det handlar om vad man vill förmedla och vilket budskap man vill nå ut med. Din webbplats är ofta det första intrycket kunden får av ditt företag. 

 

Designen av din hemsida och logotype måste vara bra och genomtänkt!

Webbplatsers design blir bara viktigare och viktigare. Till att börja med det självklara att man vill ha en webbplats som är tilltalande och förtroendeingivande. Det ska vara lätt att navigera runt på hemsidan och hitta den information man som besökare söker. Hitta den produkten som söks i en webbshop.

Digital design

Vi arbetar mycket med digital design med allt från webbsidor, PDF:er till appar och mobiltelefonspecifik design. I nästan alla digitala sammanhang måste man tänka på att man inte vet vilken typ av skärm användaren kommer att se det på och man måste anpassa designen för det.

Logotyper

Logotyper är något av det svåraste som finns att designa, det ska vara så enkelt och rent som möjligt och ändå säga allt om det företag den representerar.

Tryck

Vi har lång och gedigen erfarenhet att arbeta med design för tryck.

Vi designar bland annat:

  • Flyers
  • Foldrar
  • Reklamblad
  • Vepor
  • Banderoller
  • Visitkort

Mobilanpassad

Fler och fler använder mobilen för att surfa på webben. Så mycket att Google har börjat värdera och belöna de webbplatser som är extra bra anpassade för att visas på en stor mängd olika skärmstorlekar. Det betyder att en responsiv och mobilanpassad sida per automatik är bättre sökoptimerad. Man pratar nu om Mobile First, alltså att när man designar utgår från hur sidan visas upp i en mobiltelefon eftersom det är den vanligaste trafikkällan.

Se blogginlägg för mer info och testa din sida med googles mobile tester.

Syftet med din Hemsida

Sidan ska fortsätta bygga på ditt koncept och vara ett verktyg för ditt företag. Men då är det viktigt att veta själva syftet med hemsidan. Ska du sälja produkter, ska du driva en informationssida, erbjuder du någon tjänst etc etc. Det här avgör i mångt och mycket även hur man vill designa själva sidan.

Underhåll

Vilka är dina möjligheter att underhålla sidan? Kan du uppdatera innehållet varje dag, varje vecka, varje månad och behövs det? Det är också saker som påverkar hur sidan byggs.