Design

Design är mer än att något bara ska se “snyggt ut” det handlar om vad man vill
förmedla och vilket budskap man vill nå ut med. Nästan alltid är din webbplats det första intrycket kunden får av ditt företag. Det måste vara bra!

 

Webbplatsers design blir bara viktigare och viktigare. Till att börja med det självklara att man vill ha en webbplats som är tilltalande och förtroendeingivande. Det ska vara lätt att navigera runt på hemsidan och hitta den information man som besökare söker. Hitta den produkten som söks i en webbshop.

 

Mobilanpassad

Fler och fler använder mobilen för att surfa på webben. Så mycket att Google har börjat värdera och belöna de webbplatser som är extra bra anpassade för att visas på en stor mängd olika skärmstorlekar. Det betyder att en responsiv och mobilanpassad sida per automatik är bättre sökoptimerad. Man pratar nu om Mobile First, alltså att när man designar utgår från hur sidan visas upp i en mobiltelefon eftersom det är den vanligaste trafikkällan.

Se blogginlägg för mer info och testa din sida med googles mobile tester.

Syftet med din Hemsida

Sidan ska fortsätta bygga på ditt koncept och vara ett verktyg för ditt företag. Men då är det viktigt att veta själva syftet med hemsidan. Ska du sälja produkter, ska du driva en informationssida, erbjuder du någon tjänst etc etc. Det här avgör i mångt och mycket även hur man vill designa själva sidan.

Underhåll

Vilka är dina möjligheter att underhålla sidan? Kan du uppdatera innehållet varje dag, varje vecka, varje månad och behövs det? Det är också saker som påverkar hur sidan byggs.